Thoughts lately

Ik heb de afgelopen tijd lopen (over)denken, iets wat in mijn geval meestal niet zo goed is. Iemand zei laatst iets en het raakte me. Het was niets persoonlijks tegen mij, maar toch. Het deed me realiseren, dat de wereld waarin we leven vol met haat is. De oorlogen uit het verleden, waar we op school les over krijgen, worden ons geleerd zodat ze niet vergeten worden. Zodat we dezelfde fouten niet opnieuw maken. Desondanks alle fouten uit het verleden, zijn er nu nog steeds oorlogen bezig. Er is nog steeds slavernij en vele andere slechte dingen. En dan vraag ik me af of we dan na al die jaren dan niets geleerd hebben. Ik zou er graag iets aan willen veranderen.  Ik weet dat de kans enorm is, dat ik nooit iets zal veranderen aan al deze slechte dingen. Toch kan ik wel wat veranderen. Iets wat iedereen kan. Namelijk gewoon een aardig persoon zijn. Er zijn voor de mensen en mensen zo veel mogelijk proberen te helpen.

Al deze slechte dingen,doen me nog iets realiseren, dat ik geluk heb. Ik heb geluk dat ik niet in een oorlog leef, ik heb een dak boven mijn hoofd, gezond ben en vrienden en familie heb die van me houden.

Ik denk soms dat we op deze wereld zijn voor anderen. Iets wat soms zo logisch voor mij klinkt en soms ook zo onlogisch. We zijn er om andere mensen blij te maken. Om iets te betekenen voor anderen. Heel belangrijk hierin is trouwens ook dat je dus ook leeft om jezelf blij te maken, als jezelf blij bent, kun je anderen het beste blij maken. De mensen om je heen, de mensen die om jou geven, zij leven dan ook voor jou. Ik weet dat het vaag klinkt, maar soms denk ik er wel zo over na. Er is trouwens altijd iemand die om je geeft, ookal heb je het zelf niet altijd door.  Misschien denk ik wel te veel na voor een 19 jarige en misschien denk ik ook te onrealistisch, maar ik weet dat ik ongelukkig zou zijn als ik alleen voor mezelf zou leven.

0 Touch the heart to give the post some love