Shoplog dm, penny and more from Germany

English below

Als je me op insta volgt, zal je het waarschijnlijk al voorbij hebben zien komen. Ik was in Duitsland en heb het een en ander gekocht. Ik was een paar daagjes weg om een vriendin op te zoeken. Aangezien ze vrijdag nog werk had, besloot ik om door de stad te lopen en wat producten in te slaan. In Duitsland is het aanbod heel anders. Grotere supermarkten hebben over het algemeen een vegan afdeling en het aanbod is simpelweg enorm. Met behulp van google maps ging in wat supermarktjes af en liep ik door het centrum.

Mijn favoriete winkel in Duitsland is zonder twijfel de dm. Helaas betekend dat ook dat ik daar vaak elke nieuw product wil meenemen. Ik ben helemaal gek van hun Balea huismerk en ze hebben heel veel opties. Het is een soort etos/trekpleister, maar in mijn opzichte vele malen beter. Aangezien ik alleen nog vaste shampoo gebruik en verpakkingsvrije zeep vielen al veel dingen af. Voor het eerst stond ik niet alle zeepgeurtjes te ruiken. Ik zocht specifiek naar vaste shampoo. Hun huismerk Alverde is hun ‘groene’ huismerk vol met ‘natuurlijke’ producten. Eerlijk gezegd let ik daar niet op, maar ik was wel heel blij toen ik zag dat ze een nieuwe shampoo verkochten. Het is een blokje zeep in een kartonnen doosje. Momenteel gebruik ik een vaste shampoo van de lush. Die bevalt me heel goed, maar ik wilde deze zeker ook proberen. De 2 geuren die ze hebben zijn kokos en mandarijn met basilicum. Ik nam beide mee voor €4,95. Iets goedkoper dan de lush, maar niet zo goedkoop als sunlight zeep die naar horen heel goed als shampoo werkt. De sunlight zeep wil ik wel echt nog heel graag proberen, ik heb er zulke goede dingen over gelezen. Niet alleen voor het haar (en het huishouden) maar het schijnt ook heel goed voor de huid te zijn en het schijnt zelfs te helpen bij acne.

Dan kocht ik ook nog 2 tandenborstels van bamboo. Ik gebruik thuis een elektrische tandenborstel, maar als ik ergens logeer wil ik graag een bamboo tandenborstel gebruiken. Beter dan plastic. Ik kocht die van mij van het merk humble, omdat je daarbij projecten steunt voor kinderen die het nodig hebben. Het is een stuk duurder dan de andere tandenborstels die ze bij de dm verkopen. Deze kosten €3,85 per stuk. Ze worden zonder plastic omhulsel verkocht en behalve de borstelhaartjes van nylon is de tandenborstel te composteren. Yaay.

Bij de Penny, een Duitse budget supermarkt kocht ik 2 repen chocolade. Al mogen ze volgens mij niet de naam chocolade krijgen door het lage cacao gehalte. Des al niet te min smaken ze erg lekker. De eerste die ik proefde was de witte chocolade reep. Ik was verbaasd over hoe krokant het was. De smaak was ook echt heerlijk. Deze krijgt echt een dikke 10/10 sterren. De andere reep die ik kocht was op rijst en hazelnoot basis, met stukjes noot. Ik merkte weer op dat het erg krokant was. Ook merkte ik dat het veel hazelnoot smaak had en dat de stukjes hazelnoot een lekkere gebakken smaak hadden. Dit was dus zeker ook een heerlijke aankoop. Per reep betaald ik €1,49 wat ik best aan de dure kant vind.

Zijn jullie benieuwd naar een van mijn aankoopjes?

English

If you follow me on instagram you might have seen a post with things I bought in Germany. I was visiting a friend in Germany. Since I arrived at a Friday, it meant having the first day to discover the city on my own and walk around Halle. It also meant going to supermarkets to find hidden gems. The city itself is quite small, which makes it perfect to wander around. I have visited before but I soon realized I did not remember how to get to the center. Thank god google maps. I walked, looked around and bought some pretty awesome things. It are not a whole lot of things, luckily. But definitely things worth owning (or eating) for a vegan who tries to live more minimalistic and meanwhile more zero waste. It’s almost 50% food and 50% drugstore items. It used to be more food, but some things were meant to be eaten here, hihi.

Since the dm, a German drugstore, is my favorite shop, let’s have a look at what I bought there :)

I already knew they sold solid shampoo, and I bought the two smells they have from their own brand Alverde. The one smells like cocos and the other has a mandarin basil smell. I am not too fond on cocos smell, but since my boyfriends loves coconut (smell and flavor) I bought it for him. The smell is not too strong, which I personally really like. The mandarin one smells a lot stonger, and has a bit of a cleaning product smell to it, but not per se in a bad way. I hope that makes any sense. Both are advised for normal hair, and they are sold in a karton, without plastic at all. They cost 4,95 € each.

What I also bought at the dm, which is only the second but already last item I bought there that I find worth sharing is a toothbrush. Actually two. They are bamboo toothbrushes and I wanted them to specifically from humble, because I know that buying one of their toothbrushes, supports the fund of projects for children in need. I bought a white and a pink one.

From the Penny supermarket I bought 2 bars of chocolate. One is vegan white chocolate and the other is vegan ‘milk’ chocolate with haselnuts. After walking out of the store I needed to taste them asap. It are thin bars and I first tasted the white chocolate version. It tastes so good. Somehow it is really crispy and the taste is really lovely. Then I tried the hazelnut version. Again it felt really crispy. It tastes a lot more like hazelnuts compared to most chocolate bars with hazelnut. Also, the hazelnut seems to be toasted, which makes it taste super good. The prices weren’t as pleasing but for once in a while it’s not the end of the world. I paid 1,49€ for each bar, the white chocolate one was 80 gram and the hazelnut one was 90 gram.

 

Would you like to see a review of any product?

0 Touch the heart to give the post some love