Our first destinations

English below

We kwamen aan in Mexico-stad, wat gelijk onze eerste bestemming was. De meerderheid van mijn Mexicaanse familie woont daar, door wie we ook hartelijk verwelkomt werden. Het is gek, want ik kan mijn familie door de lange afstand tussen ons niet vaak zien. Dit keer was het vier jaar geleden dat ik iedereen zag. Ondertussen was het kleine hondje van mijn oma overleden én had ik er een nichtje bij. Genoeg over mijn nostalgie, hihi.

Behalve een plek waar ik mijn familie zie, is Mexico ongelofelijk mooi en divers. Mexico-stad is de grootste stad die ik ken, en hoewel er veel toeristische dingen zijn, is het niet mijn eerste voorkeur. Ik hou zelf wat meer van rustigere plekken, die klein genoeg zijn om in je eentje te ontdekken. Ik ben dol op natuur, bossen, meren, bergen en parken. In de stad zijn zeker ook wel parken te vinden, maar meestal is het een uurtje reizen op afstand met de overvolle metro’s.

Omdat ik toch wel veel ervaring heb met de stad, en ook zeker hele leuke dingen ken, wil ik mijn top 3 plekken graag delen met jullie.

  • Balderas dit is een overdekte markt die allerlei handgemaakte producten verkoopt. De sfeer is fijn en er is een enorm breed aanbod. Als je op zoek bent naar leuke échte Mexicaanse producten om mee terug te nemen naar huis, is dit de perfecte plek. Daarnaast is het ook heel leuk om langs alle winkeltjes te lopen. Het hoofdplaatje van dit artikel, die met de schedeltjes, is genomen in Balderas. Het zijn schedels gemaakt van papier-maché die hand geschilderd worden in het zaakje zelf. Je kan zien hoe ze stapsgewijs een nieuwe laag verf toevoegen tot ze deze prachtige schedeltjes af hebben.

  • Xochimilco dit is een plek waar wat reistijd aan vastzit, maar dat ik het zeker wel waard. Het is wat ze het Mexicaanse Venetië noemen. In plaats van gondels door dunne grachtjes gaat het hier om ‘trajineras’ waar een tafel en stoeltjes op zitten. De boten zijn versierd in allerlei kleuren en de muziek die hier en daar voorbij komt geven het een leuke sfeer. Het zou niet Mexico zijn als er niet ook eten aanwezig was. Tijdens een ritje, komen er meerdere boten langs die je van alles aanbieden. Mijn persoonlijke favoriet is mais op een stokje, ookwel elote genoemd.
  • Ga naar een lucha libre gevecht! Deze vinden plaats is Arena Mexico. Van buiten zie je al gelijk dat de sfeer er goed inzit. Overal verkopen ze maskers en kleding met de maskers erop. Binnen zit je op een vaste plek en komen er geregeld verkopers langs met eten en drinken. De sfeer is leuk en de vechters zullen je versteld laten staan. Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden, dit jaar was voor mij de eerste keer dat ik zoiets meemaakte. Het werd dan ook gelijk mijn tweede keer, hihi want ik kon het niet laten om er nog een keer heen te gaan!

Musea aanbevelingen kan ik niet geven, daar ben ik te slecht in. Maar ik kan je wel de tip geven dat als je naar het Frida Kahlo huis gaat, je echt je tickets van tevoren moet kopen. Wij stonden zo’n 3 uur te wachten voordat we erin konden.

 Met mijn familie ga ik geregeld, als ik in Mexico-stad ben dan, naar een plaats in de bergen. Het is ongeveer 2 uur rijden van de stad en niet toeristisch. Aangezien het niet een plek voor reizigers is, kan ik het ook niet aanraden, maar het is wel echt een hele goede plek voor het maken van wat prachtige foto’s in de natuur. Die deel ik heel graag met jullie, onderaan dit artikel!

English

Our very first destination was Mexico-City. This is the base of most of my family members. Although the city has lots to offer for tourist it wouldn’t be my first recommendation for those visiting Mexico. I like smaller places a lot more, and the city of Mexico is huge. There is lots of traffic, lots of people and not much nature. However, for me it’s seeing my grandma again. Seeing all my aunts and uncles. I won’t go into too much detail of family matters. Damn, am I always happy to see them. Even though I am definitely no tour expert, I do have some experience with Mexico city, so I will share some knowledge :)

For Mexico-city the 3 main places I would recommend are as followed:

  • Balderas this is a market that sells Mexican artisan products for good prices and with a nice ambiance to it. You can find many things and one could definitely spend half a day looking at all the stands/little shops. This is also one of the best places to buy gifts for family and friends. Wow, that last sentence makes me sound like a sales person. But in my opinion it definitely is. The main picture of this article, with all the colored skulls, was taken at a little shop in Balderas. The sellers were also painting new skulls and you could see the amount of preciseness and techniques they used.
  • Xochimilco this is quite far from the city center but worth it for sure. It’s a place filled with loads of decorated boats on the water. You can rent one that will take you across the canal and during this sellers will pass by in boats and offer food, music or mostly more food.
  • Go to a lucha libre fight! This would be in Arena Mexico. The whole atmosphere is awesome. Again food sellers everywhere and around the Arena are many stands where they sell lucha libre masks and clothes (and of course more food). It’s not allowed to take your own food or a camera so remember that when you go. It’s really fun and I was lucky enough to go there twice with my nephew and T. and good company makes it even better.

Flowers in Frida's garden

For museum recommendation you shouldn’t ask me. But these are the main places that I would visit during my stay, besides places that are family related. And there are lots of other things to do. We went to the Frida Kahlo museum but due to the long waiting hours (2 to 3 hours) I felt exhausted even before entering. So if you want to go there, buy your tickets in advance! That saves you a hella lot of time.

My family has a place which we visit quite often, but since it’s no place for tourists (as it’s just 360 degrees mountains/nature) I can’t recommend it. However it turned out to be an awesome spot for pictures!

       

Ben jij ooit in Mexico-stad geweest?
Have you ever een to Mexico-city?

0 Touch the heart to give the post some love