Orde en geldbesparing

Ik ben (bijna) altijd redelijk voorzichtig geweest met geld uitgeven. Ik kocht niet super veel en probeerde te sparen. Desondanks kocht ik allerlei prullaria, dingen die gewoon schattig waren maar geen functie hadden of simpelweg dingen die ik niet nodig had. In de loop van de tijd realiseerde ik me dat ik het niet meer wilde. Ik wilde even wat rust. Ik heb behoorlijk wat spullen en veel ervan gebruik ik niet. Dat is zonde en totaal niet nodig. Ik besloot om alleen nog dingen te kopen die ik ‘echt’ nodig had of dingen waarvan ik zeker wist dat ik ze ging gebruiken. Dit ging eigenlijk heel goed. Af en toe had ik wel wat miskopen maar ik kocht gewoon veel minder.

Een klein struikelpuntje was kleding. Er is behoorlijk wat leuke kleding op de wereld. Ik zie vaak genoeg dingen die ik zo zou dragen,ik kocht het ook gewoon met de gedachte dat ik het wel zou gebruiken. Ik had/heb het eigenlijk niet nodig, ik had en heb nog steeds een hele kast vol. Ik besloot om ook geen kleding meer te kopen tenzij het nodig was of ik het echt niet kon weerstaan. Om heel eerlijk te zijn zou ik denken dat ik veel meer kleding niet zou kunnen laten liggen, maar tot mijn grote verbazing koop ik echt bijna niets meer. De laatste keer dat ik kleding kocht was 2 maanden terug. Die kleding had ik eigenlijk ook niet nodig, maar ik ben alsnog blij met mijn aankopen.

Ik weet dat het niet voor iedereen makkelijk is, sommige mensen kopen altijd iets als ze een winkel inlopen. Ik zeg ook niet dat je geen spullen meer mag kopen of dat je per se alleen maar nuttige dingen mag kopen. Wat ik mee wil geven is dat bewust aankopen doen heel wat miskopen kan voorkomen, voor meer rust kan zorgen en goed is voor het milieu. Bovendien kun je met het geld wat je hiermee bespaard kan je weer andere leuke dingen.

Ik koop dus bijna niets meer, maar ik heb wel nog (erg) veel spullen. Ik ben zo iemand die het heel moeilijk vind om dingen weg te doen, vooral dingen die ik heb gekregen. Van verjaardagskaartjes tot fotolijstjes etc. In mijn DZP lijstje heb ik het doel om 10 grotere dingen weg te doen, nogal vaag (I know) maar ik dacht dat het misschien wel zou helpen. Tot nu toe merk ik er echter nog helemaal niets van. Ik heb tot nu toe 4 dingen weg gedaan o.a. een hele berg aan papier wat me een halve dag kostte omdat ik overal papieren bewaar waarvan ik een kwart nog nodig heb of niet weg wil doen.

Wat ik hieraan wil doen: ik wil dingen die ik op kan maken langzamerhand opmaken en beetje bij beetje wat dingen wegdoen. Hoe ik dit voor elkaar ga krijgen weet niet niet. Ik weet alleen dat ik goed op weg ben met de zeepjes, geen zeep meer kopen tot ik nog maar 2 of 3 flesjes douchegel heb, ook al ruikt het nog zo verdomd lekker.

Ben jij een beetje minimalistisch?

0 Touch the heart to give the post some love