Ik mag voorlopig geen plantjes meer

Toen ik verhuisde van mijn kamer in mijn ouderlijke huis naar mijn eigen plek, nam ik mijn plantjes mee. Ik had een stuk of 6 kleine cactusachtige plantjes verder had ik net een pannenkoekenplant stekje en een relatief grote gatenplant stek die nog op water stond. Ik kreeg bij de verhuizing gelijk wat nieuwe planten erbij, zoals ik al eerder zei (hier), is mijn huisje is een tweedehandsje. De planten die ik bij de woning kreeg, waren voornamelijk wat boompjes op het balkon. De boompjes zijn niet zo groot en dat is maar goed ook, want ons balkonnetje is minder dan 2 bij 2 meter.

Mijn opa hield van het opkweken van plantjes en ook bomen uit zaadjes. Hierdoor zijn de meeste boompjes nog heel klein. Vroeger had hij een hele mooie tamarinde boom in zijn woonkamer staan, zelf opgekweekt. Toen de boom bijna 2 meter hoog werd en de pot uitgegroeid had, besloot mijn opa de boom aan de hortus te geven. Van de bomen die hij in zijn woning achterliet is de olijfboom het grootste. Een pronkstuk op ons balkon, extra speciaal omdat ik weet dat oma hem gekend heeft en opa er altijd met liefde voor zorgde.

De plantengekte begon toen ik een bestelling plaatst op plantje.nlIk had enkele plantjes die ik heel mooi vond en graag wilde, en ik was heel nieuwsgierig naar de kneusjesboxAls eerst kwam de kneusjesbox binnen. En het was gelijk feest, ik ontving een hele hoop, namelijk wel 10 plantjes: een witte hypoestes, een kleine monstera,  de calathea leopardina, een varen, de radermachera, een groene chloropytum, een epipremnum, een kalanchoe achtige, de dieffenbachia en een klein palmpje. De kalanchoe gaf ik aan mijn zus kado. De rest van de bestelling, kwam pas een dag later aan. Bij de kneusjesbox wist ik dat ik ong. 8 planten kon verwachten maar verder bleef het een verassing. En hoewel ik zeker niet alle planten zelf zou kopen, is dat ook juist heel leuk. Want de meeste blijken heel leuk te staan en zou ik anders nooit gekocht hebben.

Een dag later was het weer feest, nu wist ik wat ik kon verwachten. De 4 meest schattige plantjes ooit, de ene wat kleiner dan de andere. Een bananenplantje, de Maranta leuconeura, de stippenplant en de Calathea Makoyana. Vooral de Calathea is heel klein, en heel lief. Met zo veel nieuwe planten, moest ik eigenlijk al stoppen. Maar op de een of andere manier kwam ik op een hele leuke marktplaats advertentie terecht. De advertentie was voor stekjes, en voor 15 euro mocht ik er 12 kiezen, ik koos er 10 en liet mijn zus 2 voor haar woning kiezen.

Hoewel ik deze stekjes nog binnen moet krijgen, is een ding denk ik wel duidelijk, ik mag geen nieuwe plantjes meer. Er staan nog enkele plantjes op mijn wishlist, maar ik vind het ook leuk dat het iets is waar ik de komende maanden nog naar uit kan kijken. Als het huis verder ingericht is en ik ‘weet’ waar er nog een leuk plantje mist, dan mag ik misschien een nieuwe. En ook is het goed om eerst te kijken hoe het zorgen voor al deze plantjes gaat. Gelukkig gaat dat tot nu toe nog heel goed!

Heb jij veel plantjes in huis?

Liefs,
Citlali

0 Touch the heart to give the post some love