30 dagen in het teken van flexibiliteit

In januari begon ik ‘officieel’ aan mijn nieuwe projectje: flexibeler worden. Specifiek, leren om de split te kunnen, maar aangezien ik niet verwachtte dat ik dat in 30 dagen al zou kunnen, wilde ik me vooral focussen op vooruitgang. Hoewel ik hoopvol begon met het idee om elke dag 10 minuten wat stretches te doen, bleek dat wat optimistisch. Eind februari had ik dan eindelijk de 30 dagen van flexen bereikt. Ik deed elke keer dezelfde oefeningen, namelijk deze:

Mijn idee was om elke dag dezelfde oefeningen te doen van Alivia’s leg stretching routine, en als ik de achtergrond muziek of telkens dezelfde oefeningen zat zou worden zou ik opzoek gaan naar een nieuw filmpje. Ik sloeg de oversplit op het einde over, want dat vond ik iets te gevorderd. Het filmpje bleef fijn, ik was na een week alweer over de muziek irritaties heen en gebruikte het ritme om in sommige stretches te ‘pulsen’.Na een paar keer ken je de stretches uit je hoofd en langzaamaan merkte ik dat ik wat verder kon dan eerst. Natuurlijk wilde ik heel graag dat alles sneller ging en dat ik eind januari al de split zou kunnen en verder zou kunnen buigen bij de stretches. Maar zoals Alivia ook zegt gaat het niet alleen om hoe ver je kan stretchen het gaat ook om doorzettingsvermogen en jezelf blijven pushen.

Afijn, ik was heel blij toen ik wel verbetering opmerkte en toen ik afgelopen week in mijn split houding zat dacht ik verrek ik ben er gewoon bijna. Ik denk dat ik een hele tijd rond de 15/20 cm boven de grond bleef en nu was het opeens rond de 10 cm! YAAAY!! Moet wel zeggen dat dit alleen het geval is als ik met mn rechterbeen naar voren zit. Mijn linker kant is wat stroever, al zie ik daar zeker ook wel verbetering. En verbetering is wel fijn. Het helpt ook als motivatie om ermee door te gaan. Doordat het maar tien minuten is, is het relatief makkelijk om er tijd voor te maken. Soms had ik er geen zin in, en soms vergat ik het simpelweg. Dus zoals ik al zei, ik ga niet gelijk stoppen nu de 30 dagen voorbij zijn. Ik wil doorgaan tot ik de split ook echt kan. Om het dan te blijven kunnen zal ik zeker wel verder moeten gaan met de stretches, maar ik denk dat ik het dan wel op een iets lager pitje kan zetten. Maar eerst maar eens tot de split komen.

Ik ben over het algemeen heel slecht met challenges of dingen bijhouden, dus het is iets waar ik langzaam mee aan de slag moet. Ik ben heel enthousiast over het idee om nog push-ups en sit-ups te doen dagelijks. Dat is laagdrempelig en kan ik voor mijn stretches doen. Duurt niet lang. dus das wel chill. Maar dat idee heb ik eerder ook gehad, maar heb ik vervolgens nooit echt gedaan. Daarnaast ben ik ook weer tot het punt gekomen dat ik vaker naar de sportschool wil, en nu niet alleen voor kickboks, maar ook voor yoga en stiekem zou ik ook wel af en toe nog pump erbij willen doen. Ik wil dus best wel veel, maar moet nog even de juiste balans erin vinden.

Hoe flexibel ben jij?

0 Touch the heart to give the post some love