2019

Hoi, daar ben ik weer! Na heel wat drukke dagen en nul activiteit op blog-gebied, kom ik vandaag weer even met een lijstje; Lali’s grote 2019 dromen en doelen lijstje. Hoewel het niet mega grote doelen zijn, zijn het er vooral veel. Ze zijn zeker ook haalbaar, maar er zitten veel dingen tussen die wat tijd met zich mee brengen. Dingen waar ik zeker wel om de zoveel tijd even aan herinnerd moet worden. Mocht ik nog veel andere dingen bedenken kan ik er altijd nog een day zero project van maken, hihi. Voor nu houd ik het even op een 2019 lijstje.

Lali’s grote 2019 dromen en doelen lijstje

vaker vrijwilligerswerk doen

Er was een tijd dat ik dit relatief regelmatig heb gedaan, maar de afgelopen tijd kijk ik er niet meer naar om. Tijd voor verandering. Door regelmatig te kijken naar de beschikbare projecten hoop ik weer gemotiveerd te raken om mee te doen. Ondertussen weet ik dat ik het heel leuk vind, dus gewoon doen!

meer water drinken, iets wat met vallen en opstaan een eeuwig probleem voor me is

Echt een plan om dit te kunnen doen heb ik niet, ik zou een reminder kunnen zetten en bijhouden hoe veel ik drink per dag. Het enige nadeel is dat het niet echt realistisch is dat ik dat ook echt ga doen. Mocht iemand tips hebben zijn die heel erg welkom :)

foto’s verwerken en niet op laten stapelen

Echt verschrikkelijk vind ik dit. Ik heb al tijden geen foto’s gemaakt, maar weet ook echt dat ik nog een hele selectie moet maken van foto’s. Foto’s wil laten printen en in een boekje plakken. Mijn foto’s op een harde schijf zetten. Dingen die niet per se lastig zijn, maar die ik gewoon moet doen. Verder wil ik om dit opgestapelde zooitje te vermijden gelijk de foto’s ‘tackelen’ en een deadline voor mezelf zetten van ongeveer een week, ook wil ik een lightroom preset maken die mijn standaard word. Dat scheelt heel veel tijd.

een tekening tot illustratie leren maken

Dit is iets wat me gewoon heel leuk lijkt om te kunnen. Ik vroeg T. al of hij me dit kon leren, en hij zei dat hij er zelf ook wel beter in kon worden en stelde voor om hier samen aan te werken. Ik vind dat echt een heel erg leuk idee!

meer fotograferen

Dit is iets wat ik heel leuk vind om te doen, maar ik loop mezelf een beetje in de weg. Dus dit jaar wil ik het met nieuw enthousiasme gewoon weer opnieuw proberen!

dagelijks een dankbaarheids-lijstje bijhouden

Dit ging de eerste weken van januari heel goed. Ik schreef braaf ten minste 3 dingetjes op  waar ik dankbaar voor was die dag. Ondertussen zijn er al enkele dagen dat ik dit niet meer doe. Combinatie van luiheid en ziek zijn. Ook had ik overdrukke dagen, waarin ik dit lijstje hardop tegen T. zei, in plaats van het op te schrijven. Een soort compromis.

minimaal 1 hoofdstuk per week lezen

Dit gaat zeker goed! De eerste weken van januari las ik in no time een boek uit en nu lees ik nog steeds. Niet heel veel, maar denk ook dat het daarom zo fijn is dat ik een hoofdstuk per week wil lezen. Dit zorgt ervoor dat de drempel laag blijft en aangezien ik lees, herinner ik me er ook telkens weer aan dat ik lezen zo fijn vind en lees ik dus meer! Yay!

ochtendroutine realiseren/blijven volhouden

Ik heb hier al over geschreven, meerdere keren zelfs. Ik ben zeker veel productiever dan dat ik vroeger in de ochtend was. Dit is op precies waarom ik een ‘ochtendroutine’ wilde. Gezien een verandering van mijn rooster wil ik een bijpassende routine al zal het grotendeels hetzelfde blijven. Nu ik een weekje ziek ben, is mijn ochtendroutine even op pauze gezet, maar zodra ik me weer helemaal beter voel, zal ik hem weer oppakken.

onafhankelijk zijn

Ik ben hier al erg in gegroeid, al zeg ik het zelf. Maar het is een ‘work in progress’. Iets waar ik aan wil blijven werken.

de handstand kunnen/oefenen

Dit is een beetje een gekke in dit lijstje. Ik wil werken aan mijn (kippen)kracht en dan met hulp aan de handstand beginnen. Het grootste probleem voor mij is dat ik het heel eng vind. Ik was vroeger gek op handstanden, maar na vele jaren zonder durfde ik het niet meer. Ik heb meerdere dingen die ik er ondertussen eng aan vind en juist daarom wil ik dit zo graag weer kunnen.

flexibeler worden en de split leren

How to get flexible legs filmpje van Alivia D’Andrea volgen. Ik ben begonnen met een poging om dit 30 dagen achter elkaar te volgen, het is een kort filmpje en ik vind het heel leuk. Ik was erg verbaast over mijn doorzettingsvermogen. Heb het heel braaf elke dag gedaan, tot ik echt te ziek was om eraan te beginnen. Ik voel me nog niet helemaal top, maar ben wel van plan om het of vandaag nog en anders zeker morgen weer op te pakken! Echt een aanrader dit filmpje, niet alleen is het makkelijk te volgen, maar Alivia motiveerd enorm met inspirerende woorden tussen de workout door!

touwtje springen

Dit lijkt me gewoon heel leuk! En ik denk eraan om dit in mijn warming-up (van kickboks) te incorporeren.

leuke dingen vastleggen

Spreekt denk ik wel voor zich, niet per se in foto’s, maar ook in een dagboekje of een ander creatieve manier :)

geen fast-fashion meer kopen/ondersteunen

Dit is iets waar ik het afgelopen jaar al naartoe werkte. Maar nu met 2019, wil ik echt een stukje strenger zijn, ik heb wat onderzoek gedaan naar leuke slow-fashion brands!  Mocht je een brand guide willen check dan deze van Sara! Ik ben heel blij met dit besluit en denk ook dat het me goed af zal gaan. 

van mama de naaimachine leren gebruiken en dan groente en fruit (product) tasjes leren maken (van oude shirts)

Lijkt me super leuk! En dit is echt een skill waar ik ook nog iets aan hebben kan :)

leren haken

Mijn eerste lesje (van mijn zus) heb ik overleeft haha. Met YouTube filmpjes als crochet for dummies of the ultimate beginner crochet guide heb ik zo’n 3 rijen gehaakt van een toekomstig schoonmaak doekje. Die van mijn zus is al af, die van mijn ligt te verstoffen, want ik durf er niet aan te beginnen zonder iemand die me kan helpen als ik het niet meer snap (wat tijdens de eerste les al behoorlijk vaak het geval was). Maar, desondanks ik er nogal negatief over praat, was het heel leuk en is het ook iets wat iedereen kan leren. Het kost sommige mensen, zoals mijzelf, gewoon iets meer tijd.

Wat zijn jou doelen voor het komende jaar?

4 Touch the heart to give the post some love